halsfluss och feber...

...låter mig låtsas att ett nersatt allmäntillstånd ursäktar vad jag gör och säger.
Ta det lugnt, ta det lugnt, ta det lugnt. Hur var det nu? Vara ensam. Just det. Stick to the plan. Don´t make a mess...
Jag ska hålla käften - även om det inte är ett naturligt tillstånd för mig. Jag vill vara säker. Jag vill vara redo.
Inte nu, inte nu, inte nu. Inte nu. Ett litet tag till. Bara så jag har ordning på allt.


i väntans tider...

...nu sitter jag som ett fån framför TV:n och väntar på Zlatan´s presskonferens. Jag vet inte riktigt varför, men det är väl lite självbevarelse. Man kan liksom inte jobba med ämnet om man inte är uppdaterad. And this will go to history. Tror jag.

Känns skönt att vara tillbaka på jobb, även om jag är trött som ett helt helvete.

Helgen var intensiv och kommer inte att avhandlas inom detta forum. Vissa saker måste även jag spara för dagboken. Men i korta ordalag så..-nej. Inte här. Jag är bara korkad och har säkert missppfattat hälften. 

Fast ändå; såhär kan jag säga - det var fantastiskt att få känna mig så kvinnlig.

Jag är ju i förnekelse, starkt driven av min rädsla för att vara ensam och mitt behov av att bli bekräftad. Ett vänligt ord och jag är din. With body and mind.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu är Zlatan här. I mitt vardagsrum. Han har precis pussat sin tröja. Hade jag varit honom hade jag varit galen av lycka!  Jag hade nog slängt den runt och sjunigt hemmagjorda ramsor. Nu är han ju steget närmre en liga-titel!
Det är historiskt. Där är så sjukt mycket folk. This is big.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Min hund är mitt nya bekymmer. Han gör officiellt utfall. Jag kan inte göra mer än allt nu. Blir det inte bra så... Jag vet bara inte riktigt vad jag skulle göra utan honom... Han är min lycka. Han är mitt bus. Bara lite väl busig nu.


pas de bien

Helt absurt. Jag vet inte om det är pga den ihållande tröttheten eller den fd bakisheten som spelar in - men vad jag mest av allt vill göra just nu är att gråta. Bara snora loss och sedan vara klar.
Vet inte varför. Inte pga ledsamhet, utan kanske pga alla förändringar som skett. Utbildning som väntar, vänner som tillkommit. Vänner som bara försvunnit. Familj som förändras, kärlek som växlar. Nej, kärleken består, men det är föremålen som växlar.
En dag vill jag slappna av, slippa lura andra att bekräfta mig. Bara vara. Men å andra sidan - jag inte bara är. Jag verkar. Jag sker. I´m a fucking genious! Kanske lite depraverad och passé, men i min egen värld är jag oslagbar. I den riktiga världen lever jag ändå i min egen verklighet. Jag samlar mina erfarenheter, samlar min egen styrka.

At the end of the day - jag ska dela resten av mitt lv med mig själv.

Matcha mig

Tydligen har unga Fröken under en vakennatt blivit medlem på en dejtingsida - och det enbart för att få göra deras vidunderliga personlighetstest. Gratis. Nedan följer det givna resultatet:

Du är en ÄVENTYRARE/diplomat

Du är en mycket spontan person som alltid gillar att pröva nya saker. Nya och oförutsägbara situationer stör dig inte utan du finner dem bara utmanande och spännande.
Stämmer verkligen detta? Jag trodde att jag hade svårt för förändringar...

Du är ofta fokuserad, har lätt att sätta prioriteter och kan enkelt ha många projekt igång samtidigt. Det gör att du ibland far runt som en virvelvind för att hinna med alla dina olika projekt.
Kreativt kaos. Mitt ledord.

Du har en stark känsla för vad som är sant och verkligt och du gillar att leva här och nu. Men, du har en livlig fantasi som gör att du ibland kan förflytta dig från tid och rum och vara extremt kreativ.
Kreativ rimmar på naiv.

Du har humor och kan skratta gott åt dig själv och du gillar att underhålla andra.
Amen.

Du är en god lyssnare och talare och har mycket medkänsla. Du visar ofta ett genuint intresse för andras behov och känslor och vill hjälpa andra så mycket du kan.
True.

Men, samtidigt är du lättsam. Din avsaknad av fördomar, din öppenhet mot andra och deras åsikter, din förmåga att kompromissa och dina ibland roliga påhitt gör dig populär och till en utmärkt vän. 

Avsaknad av fördomar?! Sounds good.

Dina mest utmärkande personlighetstyper
  • Din mest utmärkande personlighetstyp = Äventyrare
  • Din näst mest utmärkande personlighetstyp = Diplomat

Äventyrare - 29%Diplomat - 27%
Beskyddare - 22%Ledare - 22%

Så här ser din personlighetstyp ut: Vi har alla drag av alla fyra personlighetstyper inom oss, men det är nästan alltid en personlighetstyp som är dominant. Vi kallar det för den mest utmärkande personlighetstypen.

Personlighetstestet identifierar även dina minst utmärkande eller sekundära personlighetstyper. Vissa delar av denna personlighetstyp kommer att visas men inte i lika stor utsträckning som din mest utmärkande personlighetstyp.


Beskyddare, 22%:  Vanligtvis väldigt populär. Starka band till hemmet och familjen. Uppträder lugnt och oroar sig sällan. Är ofta konsekventa, lojala och beskyddande.

Vanligtvis populära. Vanligtvis?!

Äventyrare, 29%:  Känd för sin energi, starka kreativitet och spontanitet. Söker spänning, gillar risker och njutning. Gillar intellektuella utmaningar, är nyfiken men inte lätt att övertyga eller påverka.
Envis och impulsiv. 

Diplomat, 27%:  Har förmågan att se helheten och planerar långsiktigt. En intuitiv tänkare som är flexibel, verbal och socialt begåvad. Fantasifull, empatisk och omhändertagande.

Stämmer detta ska jag ödmjukt knäböja för världen.

Ledare, 22%:  Djärv, nyskapande och rak. Bra på abstrakt tänkande och kortsiktig planering. Ofta bestämd och ganska tävlingsinriktad. Målmedveten och effektiv.

Tro vad man vill - men vilken underbar ego-boost. Det är den sortens person jag önskar att jag är och uppfattas som. Och nu har ett datorprogram bekräftat det! Nu ska jag lägga mig och bara njuta av den fullkomlighet jag utgör.

Jag är som havet - full av andra människors erfarnheter och färdvägar. Jag slänger mig ut från stranden, men dras likväl tillbaka. Om och om igen. Havet är jag. Jag är havet. Vi är ett med vinden, med livet och allt som berör oss. Allt bär vi. Allt minns vi. Havet och jag.


fuck a duck

Jag är ett sånt skämt! Snackar en massa skit om vad jag vill och inte vill. Visst fan trivs jag med att vara ensam och komma i ordning - men jag vill egentligen bara bli kysst. Av en person. Bara en.
Plötsligt känner jag att det inte skulle vara så jobbigt att vänta - ett halvt liv eller så. En dag så kommer väl allt att utvisa sig - men idag så är det vinet som talar. Vinet och whiskyn. And anyhow - vem fan läser det här?! 
Jag är ett freak och ett mähä. Kvällen spenderades med underbara människor och banala glädjeämnen. Big Mama is a star och E är a soulmate. Vi är störda, så in i helvete, men hon är så underbart nykär. Det känns fint att veta att jag kommer vara där en dag. Den dag kommer allt att vara annorlunda. DÅ kommer jag vara redo, mitt liv i ordning och alla bitar kommer på plats. Hemskt ett säga - men inga av mina gamla förhållande känns nära till hands any more. K var underbar, men kanske är det bara så att det "helt enkelt inte fungerade".
Inom mig finns ingen ledsamhet eller bitterhet - nu är han min vän.
Men jag förtjänar bättre. Jag vill ha någon som inte behöver kämpa för mig eller ansträga sig. kärlek är ett livslångt arbete - visst - men det ska öven vara enkelt. Ointagligt. Oöverstigligt. Unikt.

Tills dess, så lever jag



Tant Hanna o hennes underbara lilla Oliv


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hur kan det vara så att när jag är bakis, så är jag så ensam! All denna energi, till ingen nytta. Jag vill spela fotboll eller leka för att sedan kunna krypa ner i sängen eller soffan och se film. Bara chilla. Bara vara. Prata, fast det känns som att jag tappat alla ord. Vara med någon som kan stimulera min hjärna och få ur mig alla snilleblixtar och insikter. Mina vänner är toppen (Men ibland vill jag ha lite man...)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag har jag:
Suttit i parken och kollat hundarna, men mest Cam och E som visade olika löpstilar.
Försökt få ihop ett fotbollslag. Det misslyckades fatalt.
Gått/Joggat/Rushat.
Inte vågat gå fram till en kille (med fotboll) och fråga om jag fick vara med.
Hjälpt E med bokhyllor och annat. Resultat-Förträffligt.
Dansat igenom hela stan (in a tha car) till I Like The Way You Move
Träffat en gammal klasskompis i mitt trapphus.

Nu tänker jag njuta något alldeles av mitt underbara hem.
Det är mitt mitt mitt och det är städat och organiserat. Kanske att jag äntligen börjar få ordning på huvudet. Vem vet?!

Say What?
Tie Me Softly
Fuck Me Hard
FO SURE!

"Låt mig vara! Det är slut. Du o jag funkar inte. Kom över det. Du har ju E nu. But I will always cherish our memories. "

Störda Lilla Flickan: 1. Rysliga R: 0


Fröken duktig...

...Håller på med storstädning. Både av livet och hemmet. Känns fantastiskt frigörande och upplyftande.

Jag måste vara den enda svensken som ser på bra program; Any Dream Will Do, Coronation Street, Midsumer Murders... Ikväll blev jag dock övergiven. Lämnad av alla kärlekskranka och upptagna vänner. Men en bra kvinna reder sig själv, framförallt med en flaska nice Rosé och lite kräftor... Ibland är det alltför lätt att leva. Igår fick jag 2(!) nya vänner och idag återskapades förbundet med en som jag raderat från min närmsta sfär (alltså ditchat från FB). O plötsligt känns det som att vi kan ha en vänskap som kan leda nånstans. Far on and far beyond and maybe, just maybe, last for a lifetime. My friend. It´s got a good ring to it!
Jag tycker om vänner. Trots min skenbara attityd som orädd och social så tycker jag att det är lite vanskligt att lära känna nya folk. Det ger ju större utrymme för att bli sviken. Men Hey - that´s life.

Men du - varför har jag inte varit mer ensam tidigare? Jag tänker inte stadga mig förrän jag känner ett starkt behov av att bli befruktad och skaffa hus.  Until then - I got my friends and family. All the people I´m surrounded buy are people I care about. Är det inte alldeles ljuvligt att få bry sig om andra? Jag har fått så mycket, har så underbara vänner och jag blir alldeles euforisk av tanken att få ge ge ge. Blanda och ge.

I might be silly, and it might be the wine - men livet kan vara jävligt bra. Här sitter jag, en tisdag kväll, och bara har det bra. Cliff snarkar i sin säng och jag blir alldeles glad av honom. Han må vara lätt missanpassad - men det är jag med.
Det är för tusan så det ska vara!



Är det harar eller hundar? Man vet inte!..



how to be Brainiac

Jag sitter uppe och läser sönderblonderade småbrudars bloggar. Inget kan boosta vördnaden för det egna IQ:et på ett bättre sätt. Vad vore väl världen utan alla dessa ytliga människor?

När jag ögnat igenom deras galna inlägg (är hälften av orden är så illa stavade att man får chansa och hoppas att man i alla fall uppfattat innebörden någotsånär) så ägnar jag en stund åt att filosofera över att de har så många läsare. Men det är klart, ytlighet och dumhet är mycket enklare att engagera sig i. Jag menar; vem orkar läsa tidningen nuförtiden? Det är ju bara elände... Eller?!

Tisdagstankar

Dags för insikt:
Jag tycker inte om att behöva lära känna nya människor. Jag vill umgås av de jag känner,
de som inte försvinner eller sviker - de som är min trygghet.

Hela mitt liv har jag håll mig jämte någon som är beredd att rycka in när allt annat faller. Familjen. Familjen är något upphöljt och smärtsamt återkommande. Det känns som att jag är den enda i min familj med starka band. Ibland gör det sig påmint att jag är sladdbarn. Eller "lite sen" som pappa säger. "Du var planerad. Du var bara lite sen"

Häromdagen fann jag mig stående med en mycket flyktig tanke som i ett slag bringade i klarhet i mitt ogillande för förändringar. Givetvis lämnade den mig lika snabbt, med öppen mun och frågande blick. Men det är svårt att vara jag, i en värld av ständig förändring och kaos så vill jag ha kontroll. Full kontroll. Så att jag kan slappna av, inte behöva lära mig nya spelregler eller ta till mig ny information. Jag har så fullt upp med att redan behandla den befintliga och analysera den för att kunna topprestera. Jag känner mig förorättad över förändringar och det är löjligt.

Men det är jag. Nu. Här.


sånt som händer mig...

...är tydligen svimningsattacker. Ganska het grej. Borde kanske gå ut med en liten launchingfest? Absurt löjligt i alla fall.
Imorgon ska jag o Krikelin ha en romantisk kväll - älskling, du är underbar. Världens bästa vän och uppväxt. Du är min barndom, min nutid och min framtid. Oersättlig! I love I  love you I love you. Hennes sms kan få en sten att brista ut i glädjetårar och fylla en isbit med kärlek. Det ska bli så sjukt jävla nice och ha en lugn och billig kväll där vi inte gör något vettigt. Vi får väl se repriser av Allsång, men whatever makes you happy!

Cliff ligger i en hög på vardagsrumsgolvet och jag börjar så smått inse att jag måste städa. Badly!

Haft en intressant mailsession med M. He´ll be fine. Han är ung och osårbar.

Jesper ringde tidigare och han ska tydligen komm ner. Jag ska tvinga honom att låtsas att hans vän är min date. Min första riktiga date..-känns spännande! Varför hör jag Emmas röst i huvudet nu; "Störda lilla flicka... Say What!"
Vi ska få ihop ett gäng som går ut. YES! Har inte varit ute på år och dag känns det som.

Måste. Dansa.






Jaha, mina alster från en 3-dagars oljekurs. Intressant.


Skissen
Resultatet

Dag 3, Dag 1, Dag 2
 
Cliff var en pärla, som oftast numera.


produktionsduglig

Jag o Emma har haft en helkväll på balkongen - med massa vin o öl o sång.
Mina stackars grannar borde betala oss, för det är fantastiskt vad vackert det var.

I måndags kom jag hem efter min lilla roadtrip. Direkt iväg till Davidshall för en trevlig lunch och sedan jobb på det. Jag o A gck lite vilse på matchen och hamnade i spelargången. Vi fann oss snabbt i situationen och frågade helt enkelt efter en kosk. Det var ju faktiskt därför vi hamnade där från första början... Trodde vi hittade Madsens trappa, men vi hade helt enkelt bara vandrat på villovägar. Det är sånt som händer mig.

Nu är det målarkurs med mamma o morbror som gäller, sedan blir det förhoppningsvis en tur till stugan med Krikelin. Det hade varit riktigt mysig - tennispacket till trots.

Men trippen såg ut som följer (effektiv körtid):
Måndag - Göteborg (3h)
Tisdag - Falun (6,5h)
Fredag - Västerås (2h)
Fredag - Södertälje (1,5h)
Söndag - My Peace (5,5h)
Måndag - Malmö (1,5h)

Milen vill jag nte ens skriva. Vansinnig färd att genomföra ensam! Aldrig igen.

Reflektion kolon: Vad händer egentligen när jag träffar intressanta människor? Den blyga flickan förvandlas till ett extrovert monster. Jag vill inte, men jag får panik. Sen är det givetvis lite beroende på vem det är - men jag önskar att jag kunde känna mig lite mer avslappnad inombords. Bara chilla. Njuta. Det är det enda jag vill egentligen. Njuta.



Hur jag känner att jag känner som jag känner...

...Jag känner mig oförskämt bra. Jag har ett underbart hem, en fin hund, helt unik familj och alldeles fantastiska vänner. Jag känner folk som är sådana människor som måste synas - vilket innebär att tillsammans med dem är jag en gudinna. Jag är livet, i alla dess former. En dag kanske jag slår mig ner, skaffar man o barn o weekendhus i Medelhavet. Men tills dess är jag fullkomlig nöjd med att följa min egen utveckling, glädjas åt mina vänners framgångar o lycka och bara invänta den dagen jag får uppleva den sista första kyssen. Vägen dit är ett äventyr. Mitt liv kommer aldrig vara halvt eller mediokert. Mitt liv är min natt. Varje upplevelse är en ny stjärna som lyser upp mitt himlavalv.

citat S:

"idag ska vi ägna oss åt en annan sorts kärlek. en vi förstår."