wax on - wax off

idag är jag nästan glad...sista helgen innan den stora ankomsten.ska se till att bli riktigt pissed på lördag eftersom jag är ledig på söndag...ligga länge i sängen (I wish) rida foalie och göra hemlagad pizza...sen börjar den stora nedräkningen - på riktigt.
Kanske ska hinna med en liten diet i 6 dagar också...*ha*

jag lever i ett rus; en evighet av inget o det är fantastiskt

image33image34

strangely

så märkligt ändå...att här är så stjärnklart, gentemot hemma.... hemma ja,om jag nu kan säga så...
befinner mig i mellanlandet, vet inte vilket språk jag talar när jag hör min egen röst... alla tankar är blandade, internationaliserade.... men om hemma är där hjärtat är, så är det malmö...
ett snötäckt malmö som luktar vinter och snöbollskrig, vin och tända ljus, cigaretter och hemligheter i ett fönster - en väntan på vuxendom, insikt och något annat.
ett gyllene malmö som nyss blivit smekt av ett regn, solvarm, ångande våt asfalt, blöta löv och doft av nytvättat. te och skorpor, dolly parton och film... 
ett sommarmalmö, för mycket transliknande tjejer som kråmar sig i solen som runt porrstången på Privé, tung fylla och lika tung huvdvärk, vakennätter och vaknätter - se solen gå upp, inse att det är för sent att sova, för trött för att göra något... bara driva runt, göra inget, finnas till, vara allt.
ett vårmalmö som försvinner i yran, grönskan, väntan, ångest och stress. för kort för att verkligen avnjutas, för mycket som vill ske, andra platser som vill ses. snömodd, frostnätter och påskliljor. plötsligt är den över, våren. i mitt malmö.   


Tired of the moon

Idag är jag helt slut... Bortblåst, avblåst... Barn är en heltidssysselsättning ochatt au-paira är fan inte att sitta med handen i syltburken hela dagen. Dock blir det en hel del experiement i köket. Russinkakor på rågmjöl någon? Kanske inte. Men jag tyckte russinen blev bra i alla fall! Jag längtar hem, jag vill vara vårglad i min stad. Jag vill krypa upp i en soffa med en filt och bara krama min älskade K. Jag vill ringa Linda och ta natt promenader, dricka te med Stina och röka inomhs hos Mini. Jag vill gå på teater, på BIO och på stan. Jag vill hem till mamma och pappa och mysa. Jag vill åka skidor. Jag vill vara tillbaka i det som är normalt för mig, i det som är mitt riktiga liv.

Jag vill bara var nära

You try to tell me off

but I stand solid

Lyssnar återigen på tekla, och längtar efter ett Malmö fyllt av människor i white hats.
Särskilt en vill jag se kasta skolåren åt historian.

Malmö i mitt hjärta, för hem är där hemma känns.

efter arton mödor och sjuttioen sorger har jag äntligen gjort något av de pengar jag häll på att förlora på en silly dress... skaffat en oerhört originell kjol noch en kappa

skriver åter på mina memoarer. mer sanningar. mer mig. 
 


när vi kom hem från irland hade jag fått ett brev. från min pappa. jag har aldrig fått brev från min pappa förut. det var det finaste brevet jag läst - att han känt likadant för mamma som jag känner för K, det visste jag inte, även om jag ju kunnat ana. The real thing, det känns annorlunda än allt. det känns förevigt.

Fredag kväll i utländsk hamn

Sitter i ett tomt lånat hus, äntligen helg. Haft en galen vecka med akutbesök på barnsjukhus och mycket tid med Scarlett. Jag är inte den ultimata nannyn, men visst värmer det hjärtat lite extra med en engelskt konservativ kram.

Om 5 kartor kommer K och vi kommer ha några sköna dagar i London, lite musikal, lite Soho, lite Camden,
lite Big Ben, lite Madame Tussauds... Bara leka turister i denna underbara mångmiljonersstad.